Kjøtt fra gressfôret storfe

Kjøttet vi har til salgs er fra egen besetning og er av rasen Charolais, med noe innblanding av Hereford.

Vi produsere storfekjøtt på mest mulig naturlige ressurser. Istedenfor å spise masse kraftfôr med importerte råvarer velger vi å kun fôre på kortreist gras som vi selv produserer på områdene rundt gården. Dyrene våre beiter ute hele sommeren, gjennom vintermånedene er kuene i ett løsdriftsfjøs hvor dem har fri tilgang på rundball som vi selv har produsert. Kua er laget for å spise gress og det synes vi at den skal få gjøre også. Når kuene kun får gress vil kjøttet få en bra fettsammensetning med mye omega 3 og lite omega 6, dette slår motsatt ut ved hard fôring med kraftfôr.
Når kuene kun får gras vokser dem seinere, men i ett naturlig tempo. Våre dyr er derfor litt eldre når dem blir slaktet sammenlignet med dyr som spiser kraftfôr. Kalvene går sammen med kua til de er ca. 6 måneder gamle. Dyrene er også med på å pleie kulturlandskapet gjennom sommeren og hindrer dermed gjengroing.

Kjøttet kan enten kjøpes direkte på gården ved avtale eller via Reko-ringen i Skien og Porsgrunn

10 kg assortert storfekjøtt:

  • 4,5 kg kjøttdeig (100% storfekjøtt, pakket i 500 grams pakker)
  • Ca. 1,5 kg stek
  • Ca. 4 kg biffer i 250-350 grams pakninger (entrecote, mørbrad, indrefilet, ytrefilet, flatbiff, rundbiff, bankekjøtt, culotte, lårtunge osv.)
  • Pris: 3000,-

5 og 10 kg pakker med kjøttdeig

  • 100% storfekjøtt
  • Pakket i 500 grams pakninger
  • Pris: 210,-/kg   (5kg=1050,-  10kg=2100,-)

Hamburgere

  • 5 stykk a 180 gram
  • 100 % storfekjøtt, kun tilsatt salt og pepper
  • Pris: 280,-

Kjøttet er ferdig partert og vakuumpakket i porsjonspakker.

Noen ganger selger vi også løse biffer, kjøttdeigpakker osv. Følg oss på Facebook og Instagram for oppdateringer om priser og hva vi har for salg til enhver tid.

Bestilling og spørsmål sendes til Post@findalgaard.no eller på tlf 99477912